fbpx

Jelmer M. van Nimwegen, MSc, oprichter van de Stichting AntidepressivaVrij, Stichting Natuurlijk Psychisch Herstel en Koinos Therapeia Kliniek, dieptepsycholoog en docent aan de J.I.N., de opleiding voor dieptepsychologen. Sinds 2003 gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die hun psycho-actieve medicatie afbouwen.

‘Mens ben ik, niets menselijks acht ik mij vreemd’ is mijn credo. In de oergrond van onze ziel zijn we allemaal gelijk. We hebben allemaal aanleg voor de oneindige waaier van emoties, gedachten, gedrag, verlangens, geloof en idealen die binnen het menselijk bereik liggen.  

Jelmer van Nimwegen, MSc

Er gaat veel goed in de Nederlandse gezondheidszorg, maar er gaat ook wel heel veel heel erg fout. Ik ben al jaren bezorgd over en gekant tegen de voorschrijdende pathologisering en medicalisering van mensen in een zielscrisis. Van 2003 tot 2019 heb ik mensen geholpen om van antidepressiva, slaap- en kalmeringsmiddelen (de benzodiazepinen) en antipsychotica af te helpen. Ik heb daartoe de Stichting AntidepressivaVrij Nederland opgericht, die nu is opgegaan in onze nieuwe stichting: Stichting Natuurlijk Psychisch Herstel. je kunt niet verslaafd raken aan pillen waaraan je nooit bent begonnen…

6-jarige masteropleiding in de dieptepsychologie

Ik heb heel veel, heel verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, waaronder de 6-jarige masteropleiding tot jungiaans analytisch dieptepsycholoog. Dieptepsychologie is een van de heel belangrijke pijlers waarop mijn begeleiding rust. Dieptepsychologie graaft tegelijk heel diep naar de werkelijke oorzaken van een psychisch probleem, maar mikt ook hoog, op hoogste potentie in de persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling van een mens.

Harmonieuze ontwikkeling

Ik geloof in de Kracht, de Liefde en de Waarheid die in iedere mens aanwezig zijn. In het Goede, het Schone en het Ware. Ik geloof in een harmonieuze ontwikkeling van lichaam, ziel en geest, van gelijkwaardige aandacht voor de fysieke, emotionele, mentale, sociale én spirituele aspecten van je mens-Zijn.  Ik geloof dat je zielscrisis een normaalmenselijke staat van zijn is, een lastige, maar noodzakelijke fase in een ondoorgrondelijk ontwikkelingsproces dat jij, net als ieder mens, doorloopt. En ik geloof dat goede therapie dat groeiproces kanaliseert en versnelt, zodat je niet alleen maar ‘weer helemaal de Oude’ wordt, maar juist ‘de Nieuwe’. Een nieuwe versie van jezelf, maar dan dichter bij wie je in wezen bent.